Пеперудите в парламента били вносни (видео)

Животът

07-03-2014, 14:57

Снимка:

БГНЕС

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Неизвестен атакува парламента с... пеперуди*

Все още никой не е поел отговорност за "пърформанса" на Спайдърмен

Екзотичните пеперуди, които неизвестен мъж с маска на Спайдърмен пусна вчера в кулоарите на Народното събрание, са внесени в България от далечна страна. Това заяви доц. д-р Стоян Бешков от Националния природонаучен музей, който пристигна в парламента, веднага след странната случка. След като красивите насекоми бяха изловени, той обясни, че те са от видовете "Папилиониде", "Морфо" и "Монарх" и не се отглеждат и размножават в страната ни. Бешков предположи, че най-вероятно са внесени от Индонезия или Бразилия, или друга южноамериканска страна.

Официално никой не е признал авторството на пеперудената акция. Не е ясно и как маскираният като Спайдърмен мъж е влязъл в сградата. Веднага след "пърформанса" той се отправил към изхода, където бил задържан временно от служителите на НСО. След направената проверка, от службата за охрана са заявили, че мъжът е имал акредитация от Петър Курумбашев (БСП). Червеният депутат обаче отрече пред журналисти да има нещо общо и заяви, че най-вероятно става дума за реклама на предаване.

Появиха се слухове и за председателя на парламента Михаил Миков, който също отрече да е знаел или разрешавал влизането на маскирания мъж.  

Най-актуален е слухът, че целта е рекламиране на вървящо в момента в ефира предаване по бившата телевизия на Николай Бареков.