Време за жени

Животът

07-03-2014, 14:00

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Колко често ви остава време само за себе си?

Какво означава да сме жени? Нима това са само белезите, които природата ни е отредила? Замисляли ли сте се колко специални са всички наши ритуали, които ни карат да усещаме очарованието от това, че сме жени. 8 март е страхотен повод да си ги припомним.

Социалната роля на жената непрестанно се променя и е различна във всяка епоха, държава и социален слой. Без да се впускаме във феминистични слова и такива за еманципацията на жената, нека погледнем най-простичките и елементарни неща, които ни карат да се чувстваме жени.

Колко често ви остава време само за себе си? Да останете с мислите и мечтите си, да затворите очи и да си се представите най-щастливия миг в живота си, който тайничко се надяваме, че винаги предстои. Достатъчно често ли намирате време за любимите си занимания, които носят след себе си онова сладко задоволство, приличащо на топъл пролетен следобед.
Животът на всяка жена е сложен и очарователен.Истинска загадка! Всяка от нас намира своите малки и големи удоволствие в различни неща. А те могат да бъдат безброй много: глезенето вкъщи през почивните дни; пътуването и опознаването на нови места; сладките приказки с любимите приятелки; четенето на увлекателна книга; нощните излизания; романтичните мигове с любимия; гледката към безкрайното море; залезът над планината; посещенията на спа; гледката на заспалите ни дечица; щура обиколка по магазините; освежаването в любимия козметичен салон, където се чувстваме винаги в свои води; връщането към миналото и родното ни място, което ни зарежда с любов. Всички тези ритуали изграждат нашия съкровен свят, който толкова много обичаме. И точно те ни правят щастливи и ни напомнят да ценим това, което имаме. 
Във въртележката на живота и трескавата работна атмосфера, колкото и успехи да постигнем, сякаш не успяваме да усетим очарованието на живота. Точно за това трябва да намираме по-често време за тези безценните моменти с емоционален заряд, който само ние може да оценим. Така ще успяваме да се заредим положително и да сме малко по-добри към всички около нас.
Да си жена може да бъде и изпитание. Колкото и да не си го признаваме, понякога светът ни принуждава да се чувстваме слаби. Има моменти, в които оставаме сами, без да го желаем и сякаш всичко хубаво ни загърбва. Тогава се нуждаем от двойно повече сила и мотивация да се завърнем към живота с усмивка и да започнем отново да му се наслаждаваме. Дори и в най-големите дупки обаче, жената успява да намери светлина и да се измъкне. По-мъдра и по-решителна.
Да си жена е изкуство. Изкуство да докоснеш устните, егото и сърцето на любимия. Изкуство да го съблазниш порочно. Изкуство да останеш единствена за него, без да му омръзнеш и без да изискваш. Жената съчетава едновременно нежност и сила, ранимост и достойнство, свян и разкрепостеност. 
Жената не трябва да забравя ролята си на жена. Защото, както ние имаме нужда от мъж до себе си, така и мъжете копнеят за истинска жена. И това не означава да сме перфектни домакини и да не спираме да сме на диета, а да успяваме да пазим през годините пламъчето в очите на любимия. Да сме загадъчни и всеотдайни, но и никога да не забравяме за времето, което да отдаваме само на себе си. Сами с мислите и мечтите си. Време само за нас жените, независимо как изберем да го прекараме. 
Нашите „женски моменти“ ни връщат увереността и самочувствието, подреждат мислите ни, изясняват плановете ни. Не бива да се лишаваме от тях, а да си ги осигуряваме колкото се може по-често. Осми март е страхотен повод да си подарим късче време само за жени. И да си припомним кое ни прави толкова очарователни и уникални. Да пощуреем и да се отдадем на любимите си занимания.

Не пропускайте да го сторите. И не го правете само на 8 март, а колкото се може по-често. / rozali.com