Бургаският депутат Хюсеин Хафъзов на делото за радикален ислям

Крими

08-03-2014, 11:17

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Делото за радикален ислям в Пазарджик продължава

Отишъл в подкрепа на 13-те подсъдими

Скандалният депутат от ДПС Хюсеин Хафъзов се появи по време на заседанието на Пазарджишкия окръжен съд срещу 13 подсъдими за разпространение на радикален ислям.

"Дошъл съм да подкрепя всички в залата, за да излезе истината”, обясни постъпката си Хюсеин Хафъзов, който доби известност с пламенното си изказване от парламентарната трибуна, че е борец за свобода, "който върви по стъпките на Осман Калъч, Ахмед Даутоглу от село Искра, Нури Адалъ и Ахмед Доган".

Хафъзов изненада присъстващите на съдебното заседание с присъствието си. На въпрос - защо е в съдебна зала, Хафъзов  заяви: „Тук съм, защото следя процеса. Идвам спонтанно, искрено”. Хафъзов призна, че не идва за първи път, а поне за седми. Страни в процеса обаче са категорични, че до този момент не са виждали депутата сред присъстващите в залата.

„Цялото дело е слух, така че е възможно да се появят нови слухове”, каза Хафъзов. На въпрос - има ли политически мотив в делото, Хафъзов отговори – доколкото знам, те имат идеологически обвинения. "За политика в момента чувам от вас. Аз съм тук и искам да наблюдавам спокойно процеса. Не съм съдия, не съм прокурор, аз съм законодател. Знам как се прилага законът. Толкова ли е трудно в момента да ме приемете като гражданин, като депутат, дошъл в съдебна зала, било то в подкрепа на съда, било то в подкрепа на обвиняемите, било то – на защитата, а защо не и на прокуратурата. В подкрепа на справедливостта. Ние всички тук сме за справедливост", категоричен бе Хафъзов и добави, че е пътувал за Бургас и е имал възможност да мине през Пазарджик, а после заминава за Айтос.