Студ и сняг ни чакат в неделя

Минималните температури сутринта ще са между 0°и 5°

През следващото денонощие от североизток ще прониква студен въздух. В нощните часове ще има временно отслабване на преваляванията. Минималните температури сутринта ще са между 0°и 5°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщава "Фокус".

Утре ще се задържи предимно облачно, отново ще има превалявания от дъжд, които с понижението на температурите в следобедните часове в Предбалкана, Лудогорието и Добруджа ще се примесват със сняг, а през нощта срещу понеделник и по високите полета на Западна България ще превали сняг. Максималните температури за деня ще останат положителни, между 4° и 9°, в крайните югозападните райони до 12 - 14°. Вятърът ще е от североизток, в повечето места до умерен, но в Източна България и силен.

В планините ще вали сняг. Вятърът ще е силен от североизток, по Старопланинското било и бурен. Видимостта ще е силно намалена. Ще застудява. Дневна температура на височина 1200 метра около минус 3°, на 2000 метра - около минус 6°.

По Черноморието ще е облачно, с превалявания от дъжд. Ще духа силен североизточен вятър. Вълнението ще е умерено, около 4 бала. Максималните температури ще са 5°-7°, приблизително колкото е и температурата на морската вода.

В планините ще вали сняг. Вятърът ще е силен от североизток, по Старопланинското било и бурен. Видимостта ще е силно намалена. Ще застудява. Дневна температура на 1200 м.н.в около -3°, на 2000 м около -6°.