ЦСКА спечели инфарктно дербито с Левски

"Червените" победиха с 1:0 след гол на Гъргоров, шестима с червени картони

ЦСКА успя да спечели "Вечното дерби" срещу Левски с 1:0. Двата тима се срещнаха на националния стадион "Васил Левски", а "Червените" стигнаха до важния успех след попадение на Емил Гъргоров от дузпа в 67-ата минута.

И двата отбора завършиха с по 9 души мача. За ЦСКА втори жълт и червен картон получи Борис Галчев в 29-ата минута, а за Левски втори жълт и червен картон получи Станислав Ангелов, като именно той направи дузпата за ЦСКА. В продължението на мача Туре и Мболи също получиха червени картони.

След изтичането на редовното време Георги Кабаков показа червени картони също на Омар Косоко и Владимир Гаджев, тъй като двамата се сдърпаха.

С тази загуба кризата в Левски се задълбочи, тъй като "Сините" така и не успяват да постигнат победа след подновяването на шампионата.

След тази среща ЦСКА е 3-и с 51 точки, а Левски е на 6-ото място с актив от 44 точки.

Мачът започна изключително динамично, като още в 4-ата минута Туре пропиля страхотен шанс за Левски. Гаджев успя да разсече защитата в центъра на наказателното поле, на ЦСКА, със страхотно подаване, като топката стигна до Туре, който напредна сам, но от изключително добра позиция не успя да прехвърли Мболи.

Само четири минути след това Гъргоров отправи силен удар, като топката срещна тялото на противников футболист в наказателното поле, но футболистите на ЦСКА имаха претенции за игра с ръка.

Последва добра възможност за ЦСКА и Косоко с глава не успя да намери очертанията на вратата и прати топката в аут.

Началото на дербито бе доста силно, като и двата отбора демонстрираха добър футбол през първите минути.

В 20-ата минута пред Левски се откри много добър шанс. Божинов преодоля няколко защитници на противника и отправи удар, но топката премина покрай вратата на Мболи.

Две минути след това стражът на ЦСКА бе принуден да избива топката след силен удар не Мулдер.

"Червените" получиха жесток шок в 29-ата минута, когато Галчев бе изгонен след втори жълт и червен картон. Той влезе остро в краката на Нунеш, макар че имаше вече един картон.

В следващите минути Гъргоров и Бастос отправиха по един удар за своите отбори, но не се стигна до нищо опасно.

В 41-ата минута пък Гаджев изпробва рефлекса на Мболи от дистанция. Алжирецът обаче си бе на мястото и улови топката. Така първото полувреме завърши при нулево реми.

След почивката Левски започна активно и в 49-ата минута Божинов отправи силен удар, но доста неточен.

През следващите минути играта бе спокойна и не се случи нищо толкова интересно на терена.

В 56-ата минута обаче Божинов видя с прекрасен пас Макриев, но Менди пресече топката пред наказателното поле.

Развръзката стана много интересна и в 67-ата минута Станислав Ангелов направи огромна глупост, след като си позволи да лъже Силва в наказателното поле на ЦСКА, след което топката му бе отнета. Ветеранът задържа португалеца за гащетата и реферът му показа втори жълт и червен картон, а освен това даде дузпа за ЦСКА.

Зад топката застана Емил Гъргоров, който усети ъгъла и с прекрасен удар успя да реализира.

Левски опита да понатисне противника в следващите минути и топката на два пъти стигаше до Туре след хубави центрирания на Нунеш, но французинът не успяваше да отправи добри удари.

В 82-ата минута топката попадна в Менди след заучено положение, като бранителят бе в наказателното поле и понечи да отправи удар, но не нацели добре топката.

В 89-ата минута Апостол Попов игра с ръка неволно в наказателното си поле, а футболистите на Левски претендираха за дузпа, но реферът не видя ситуацията.

Минута след това Туре отправи силен удар, който рикошира в крака на противник. Резултатът до края се запази.

В продължението на мача се стигна и до още два червени картона. Туре ритна топката без причина, докато тя бе в ръцете на Мболи, след което вратарят стана от земята и удари с топката противника по главата. Апостол Попов пък взе ръкавиците.


ЛЕВСКИ - ЦСКА 0:1
0:1 Гъргоров 67 дузпа

ЛЕВСКИ: Блажевич, Мулдер, Белаид, Ангелов (капитан), Старокин (76 - Б. Цонев), Божинов (80 - Генков), Бастос (53 - Макриев), Нунеш, Гаджев, Туре, Крумов

ЦСКА: Мболи, Менди, Галчев, Милисавлевич (90 - Василев), Илиев (капитан), Чочев, Попов, Косоко (61 - Янчев), Гъргоров, Фо-Поре, Стоянов (61 - Силва)

За повече спортни новини, четете Sportonline.bg