Берое - Черноморец

Мачът започва в 17.15

„Берое“ гостува на „Черноморец“ в Бургас от 17:15 часа в двубой от последния редовен 26-и кръг на „А“ професионална футболна група. Главен арбитър на срещата е Цветан Кръстев от Варна. Мачът ще се играе на стадион "Лазур" в Бургас.

Според кондиционният треньор Пламен Липенски се очаква тежък сблъсък предвид метеорологичните условия. Познаваме тима на „Черноморец“, както и те нас и затова не допускаме изненади.“ – сподели легендата на „зелено-белите“. Контузени в редиците на Петър Хубчев няма и специалистът ще разчита на всички футболисти в основния състав.

След категоричната победа на „заралии“ над „Любимец“ в последния кръг на „А“ група „Берое“ остана на осмо място в класирането с 36 точки. В същото време „акулите“ измъкнаха равенство срещу пловдивския „Локомотив“, но остава в зоната на изпадащите с 22 пункта.

Варненски са и помощник съдиите Димитър Димитров и Милен Станев, а за тяхната по-голяма прецизност ще отговарят Атанас Димитров от Сливен и Радослав Станев от Варна. Четвърти арбитър е Димо Вълчев, отново от морската столица. Иван Димитров от Добрич е дежурен делегат на срещата, а оценка на съдийството ще постави Неделчо Чакъров от Пловдив.

В 61-те изиграни срещи към днешна дата „заралии“ имат положителен баланс срещу „Черноморец“ с 27 победи, 12 равенства и 22 поражения. Головата разлика е 88:66, в полза на „зелено-белите“. Двубоят, игран през есента, завърши наравно 1:1 след попаденията на Крум Стоянов за гостите и Борислав Стойчев за „Берое“.