Катастрофално слаб Локомотив!

Спорт

09-03-2014, 16:53

Снимка:

Андро Дюлгерян

Автор:

Димитър Иванов

Всичко от Автора

Смърфовете паднаха с 4:1 от Славия, гостуват на Ботев в първия кръг от плейофите

Локомотив (Пд) загуби от Славия с 1:4 като гост в мач от 26-ия кръг на „А” група. По този начин черно-белите завършиха редовния сезон на 5-о място с актив от 45 точки и ще гостуват на съгражданите си от Ботев в първия кръг на плейофите. Ристевски, Марчев, Пиргов и Галин Иванов бяха точни за белите, докато почетния гол за гостите бе дело на Мартин Камбуров.

Първата опасност в мача бе създадена от пловдивчани в 11-ата минута. Йордан Тодоров центрира от десния фланг в наказателното поле, където Мартин Камбуров засече с глава, но топката мина на около 50 сантиметра покрай гредата в аут.

В 17-ата минута Фернандо да Силва от Славия направи рейд през почти целия терен, навлезе в пеналта, където шутира с левия крак, но уцели гредата.

При ответната атака Камбуров изведе с дълъг пас Йордан Тодоров сам срещу Георги Петков, но ударът на пловдивчанина бе спасен от вратаря.

В 22-ата минута Славия поведе с 1:0. Чавдар Ятков центрира отляво, а Мартин Камбуров в опита си да изчисти с глава продължи топката към далечна греда, където Кире Ристевски я засече с крак от 1-2 метра за 1:0.

В 36-ата минута Локо се върна в мача. Хамед Намуши хвърли перфектен пас към Мартин Камбуров, който надбяга Пиргов и с шут от движение с десния крак простреля Георги Петков за 1:1. Това бе гол №18 на нападателя от началото на сезона.

Три минути по-късно късметът отново споходи черно-белите, които по чудо не получиха нов гол. Нападателят на Славия Радослав Василев овладя с гърди една топка в наказателното поле и шутира по земя с десния крак. Топката обаче се удари в гредата.

При следващата атака на домакините след остро центриране на Да Силва топката срещна ръката на Диего, но реферът прецени, че играта му е неумишлена и не отсъди дузпа.

Локо остана с човек по-малко в 54-ата минута, когато Коруджиев пресилено бе изгонен за втори жълт картон. Халфът изчисти топката от краката на Чавдар Янков, но съдията Никола Попов прецени, че той е играл опасно.

Всичко за смърфовете обаче приключи в рамките на 2 минути между 69-ата и 71-ата, когато Славия реши мача с нови две попадения.

Първо се разписа юношата на Локо (Пд) Веселин Марчев. Той засече топката с глава от 2 метра на празна врата, след катоползотвори пас на Галин Иванов също с глава.

Минута по-късно Василев пробва силен шут от 20-ина метра, топката рикошира в крака на Трифонов и удари напречната греда.

В 71-ата минута Чавдар Янков центрира от корнер в наказателното поле на Локо, където Димитър Пиргов засече с глава и я прати в долния ляв ъгъл на вратата на Акалски за 3:1.

В 86-ата минута Веселин Марчев се пребори за една топка в дясната зона и центрира към Галин Иванов, който засече с крак от въздуха за окончателното 4:1.

СТАТИСТИКА

Славия – Локо (Пд) 4:1

Голмайстори: 1:0 Ристевски (22), 1:1 Камбуров, 2:1 Марчев (69), 3:1 Пиргов (71), 4:1 Галин Иванов (86)

Славия: 1. Петков (к), 20. Димитров, 4. Ристевски, 6. Пиргов, 18. Апатич, 14. Сандански, 23. Шалаев (62- 17. Марчев), 8. Янков (90- 91. Карабельов), 10. Силва,  33. Иванов, 11. Василев (89- 7. Абушев)

Локо (Пд): 23. Акалски, 5. Трифонов, 30. Тодоров, 33. Тунчев (к), 87. Диего (46- 10. Якимов), 20. Тижани Белаид (61- 21. Н'Дайе), 88. Коруджиев, 17. Марков, 42. Намуши, 91. Гади (70- 7. Делев), 11. Камбуров.

Жълто картони: Апатич, Сандански, Василев (Славия), Диего, Коруджиев, Камбуров (Локо)

Червен картон: Коруджиев (Локо)

Съдия: Никола Попов