И Акулите заплуваха към "Б" група след 1:3 от Берое в Бургас

Спорт

09-03-2014, 19:08

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Футболистите на Херо изостават от Славия и Локо София на цели 9 точки преди финалните плейофи

Черноморец  се отдалечи от надеждата за спасение след загуба от Берое с 1:3 на стадион Лазур. Мачът  започна добре за домакините, които бяха по-активния тим в началните минути и успя да създаде няколко опасности пред вратата на Караджов. Първият опасен удар по посока на вратата на гостите отправи Балтанов в 20-та минута, но стражът на гостите спаси. Домакините продължиха да диктуват събитията на терена и в 37-та минута след изпълнение на ъглов удар Бекое успя да вкара топката в мережата на гостите, след колективна грешка в защитата на Берое. Малко след това, новото попъ;нение на Черноморец можеше за втори път да се запише сред голмайсторите, но стреля над вратата.

В 44-та минута след добро изпълнение на свободен удар от Николай Чипев, защитата в синьо не се ориентира добре и бившият играч на Черноморец Поморие Георги Костадинов възстанови равенството след удар от непосредствена близост до вратаря Живкович.

През второто полувреме домакините отново натиснаха своя съперник след подновяването на играта, но от това се възползваха гостите, които при една грешка в изнасянето на топката успяха да отбележат втори гол. В 51-та минута Атанас Зехиров напредна сам и стреля покрай плонжа на вратаря за 2:1 за гостите.

Малко след това отново Бекое можеше да възстанови равенството, но Караджов спаси удара му от 5-6 метра. След този пропуск темпото на игра поспадна, а играта се накъса от доста нарушения и от страна на двата тима, а реферът Цветан Кръстев показа редица картони, за да успокои страстите на терена. В 80-та минута той предупреди официално и треньорът на домакините Димитър Димитров.

Когато мачът се доиграваше Елиаш да Силва успя да отбележи и трети гол за гостите, с което фиксира крайното 3:1 за гостите. След тази загуба надеждите и на втория бургаски тим да остане в групата стават все по-илюзорни след като изостават от Славия и Локо София на цели 9 точки преди финалните плейофи.