Възраждат футбола в родното село на Стоичков (СНИМКИ)

Спорт

09-03-2014, 21:36

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Майката на Камата - Пенка Стоичкова, попя на стадиона в село Ясно поле

С пожелания за бъдещи спортни успехи пред повече от двеста жители кметът на община “Марица” Димитър Иванов откри реновираните съблекални на стадиона в село Ясно поле. След  почти тридесет години разруха и безстопанственост основно ремонтираните помещения с шкафчета, също съдийска стая и две бани, са гордостта на местния тим, както и предпоставка за възраждане на футбола именно там, където е направил първи стъпки гордостта на всички българи Христо Стоичков.

В различните строителни дейности са се включили много доброволци и радетели на най-популярната игра. Затова радостта бе обща и бурни аплодисменти следваха всяко едно от изпълненията на местните самодейни състави, сред които се открои и гласовитата майка на родната ни звезда, Пенка Стоичкова.

Малко по-късно при голям зрителски интерес с много емоции се изигра и дербито от поредния кръг  в първенството на “Б” областната футболна група противопоставило домакините от  Ф.К.“Марица” и Ф.К. “Светкавица” от съседното село Манолско Конаре. Срещата бе интересна и след обрат през втората част гостите изтръгнаха победата с 2:1 гола.