Беше ли измамена Анджелина Джоли за собственото й здраве?

Мастектомията й изобщо не е била нужна

В лична изповед в Ню Йорк Таймс за решението си да се подложи на операция, в която и двете й гърди са отрязани, макар че не е болна от рак на гърдата, Анджелина Джоли цитира рисковата статистика като основна причина за решението си. Тя казва, че лекарите са й казали, че при нея „рискът от рак на гърдата е 87% ”. И как постъпва тя? Подлага се на хирургични операции в продължение на три месеца и се оставя гърдите й да бъдат отрязани.

Проблемът е решен, нали? Като махат гърдите й, тя казва, че рискът й от рак на гърдата е сведен до незначителните 5 процента. Същата странна логика може също така да се приложи и при мъжете, като те отрежат тестисите си, за да ‘предотвратят рак на тестисите’ или при хора, които си махат дебелото черво, за да ‘предотвратят колоректален рак’. Но това би било лудост, затова никой не го прави, защото един от най-основните принципи на медицината е, че пациентите не се подлагат на значителните рискове и на разходите, съпътстващи операциите и анестезиите за отстраняването на органи, които не са засегнати от болести!

Ала наистина тъжната част във всичко това е, че Анджелина Джоли беше излъгана. Тя нямаше 87% риск от рак на гърдата първо на първо. Всички жени, които ще прочетат изповедта й в Ню Йорк Таймс също ще бъдат излъгани. Ето защо…

Как онколозите лъжат, използвайки статистически данни и принуждават жените чрез страх да се подлагат на процедури, от които те извличат големи печалби.

Самата идея, че ракът на гърдата е ‘процентен риск’ е пълна лъжа. В действителност, всеки има ракови микро-тумори в тялото си, включително и аз. Ракът не е заболяване, от което вие просто ‘се разболявате’ все едно случайно ви е ударила мълния. Той е нещо, което вие трябва да ‘управлявате’ или ‘предотвратявате’ ден след ден и ядене след ядене, посредством избора си на начин на живот, който включва вземане на хранителни добавки с витамин D, на хранене, на суперхрани, на зеленчукови сокове и на избягване на причиняващите рак химикали и радиация.

Така че когато даден лекар ви казва, че има ‘риск’ да се разболеете от рак, онова което той има предвид е, че вие нямате никакъв контрол над рака, което е отявлена лъжа. Шарлатания с рака, сиреч.

Дори Джоли с нейния свързан с рака на гърдата BRCA1 ген, може съвсем лесно да спазва режим на хранене и начин на живот, които да подтискат проявлението на BRCA1 гена. Тук не става дума за ядрена физика. И дори не е трудно. Може да се осъществи с прости храни, които струват по няколко долара на ден. Тези храни включват сурови цитрусови плодове, ресвератрол (червено грозде или червено вино), сурови кръстоцветни зеленчуци, олио, съдържащо омега-3 мастни киселини и толкова много други неща. Същите тези храни помагат и за предпазване от атеросклероза, диабет, болестта на Алцхаймер и от други хронични заболявания.

Индол-3-карбинолът (I3C), между другото, естествен химикал, съдържащ се в кръстоцветните зеленчуци като броколито и зелето, предлага мощна профилактика срещу проявлението на BRCA1 гена. Но не чувате онколозите да казват на жените да ‘ядат повече зеле’, защото това не носи никакви пари на  онкологичната индустрия. Можете да закупите I3C под формата на мощна хранителна добавка от много различни източници. Той буквално представлява профилактика на рака на капсули.

Така че целият аргумент с ‘риска’ е чиста проба шарлатанство. Няма никаква случайност в това дали ще се разболеете от рак или не. Всичко се свежда до причина и следствие. Или живеете по начин, който провокира развиването на рак и следователно развивате тумори, или живеете противораков начин на живот и държите рака под контрол, така че той никога не се превръща в проблем за вас. Причината и следствието са тези, които водят или до появата на ракови тумори или до предпазване от ракови тумори. В цялата история няма никакъв ‘късмет’.

Не е ли интересно, че лекарите не вярват в късмета или вудуто по отношение на нищо друго освен рака. Но щом стане дума за рак, те искат всички жени да бъдат засмукани в манталитета на жертвата и да мислят, че ракът е чисто и просто въпрос на ‘късмет’, и следователно жените нямат никакъв контрол върху това какво ще се случи със собственото им здраве. Колко обезсилващо! Колко извратено! Какво невероятно експлоатиране на жените!

Ако наистина искате да се информирате за рака на гърдата и за корумпираната, безчестна ракова индустрия, прочетете статията от същия автор, която ще публикуваме наскоро: 10 факта за индустрията, свързана с рака на гърдата, които вие не трябва да знаете.
Защо раковата индустрия не дава на жените силата да чувстват, че контролират собственото си здраве?

Намирам за поразително това, че раковата индустрия не вярва в причината и следствието. Те по-скоро са готови да плашат жените с ‘рискови’ статистики, които насаждат идеята, че хората нямат контрол над рака. Давайки сили на жените да чувстват че имат контрол върху собственото си здраве е последното нещо, което раковата индустрия иска да прави, защото, ако го направи, тя ще губи потребители и ще губи пари.

Далеч по-печелившо е да се изплашат всички жени, за да ги обземе такава безрасъдна паника, че да се съгласят на най-откачените неща, които човек може да си представи като да им отрежат и двете гърди, макар че не са болни от рак. Такива жени след това биват убеждавани, че са спасили собствения си живот като са се съгласили да бъдат обезобразени от хирурзите.
„Рискът да развия рак на гърдата спадна от 87 процента на 5 процента”, казва Джоли. „Мога да кажа на децата си, че не трябва да се страхуват, че ще ме загубят заради рак на гърдата”.

Ще каже ли тя също така на децата си, че и те трябва да се обезобразяват като форма на медицинска профилактика? А какво ще стане, ако тя научи че е под риск от рак на мозъка? Ще си отсече ли главата, като също го нарече лечение?
Измамата да се принуждават жените да вярват, че има само ЕДИН начин за намаляване на ‘риска’ от рак на гърдата

Другата огромна измама във всичко това е идеята, че има само един начин да се намали ‘риска’ от рак на гърдата. Дори и да вярвате във фиктивните 87% процента риск, защо всички автоматично приемат, че съществува само един единствен начин за снижаване на този риск?

„За всички жени, които четат тези редове, надявам се, че те ви помагат да разберете, че имате възможностите пред себе си”, пише Джоли в статията си в Ню Йорк Таймс. Но тя съвършено не успява да предложи на жените каквито и да било други възможности освен онази, избрана от нея самата: влезте в раков център и ги оставете да си поиграят на режи-трови-гори с тялото ви. Изповедта на Джоли, която звучи все едно е написана от Отдела за връзки с обществеността на Центъра за борба с рака на гърдата Пинк лотус, не предлага нищо под формата на съвети за храненето, избора на начин на живот, холистични терапии, уелнес, алтернативна медицина… нищичко! Каква изумителна лоша услуга за всички жени…

В света на здравето, храненето и рака има хиляди начини за предпазване от рак и за подтискане проявлението на BRCA1 гените. Но Джоли и раковата индустрия изглежда намекват, че не съществуват други възможностти освен химиотерапия, лъчетерапия или операция. Само три възможности. Нищо друго не съществува в техния свят, няма профилактика с хранене, няма терапия с витамин D, няма подсилена с витамин С микро-химиотерапия, няма озонова терапия… сауна лечения… акупунктура, китайски билкови лекарства, снижаване на стреса или каквото и да било. От вас се изисква да вярвате, че нито едно от тези неща не съществува!

И защо? Защото раковата индустрия иска да натиква жените като добитък в своята основаваща се върху шарлатански лечения система на рязане-тровене-горене. И Анджелина Джоли е новата им мажоретка. Уплашена и без съмнение изпитваща изтръпналостта в гърдите и мишниците, която почти винаги съпътства масектимията, тя сега се стреми да ‘окуражава’ други жени да направят нейни извратен ‘избор’ и да се оставят гърдите им да бъдат отрязани също!

Това е най-извратеният призив към силата на жените, на който някога съм бил свидетел. Това не е даване на сили на жените, това е включването им в поход към самообезобразяване. И ‘рискът’ е пълна измама. Всъщност, при Анджелина Джоли рискът да умре на операционната маса бе по-голям, отколкото да умре от рак на гърдата, ако просто водеше противораков начин на живот.
Не се оставяйте на шарлатаните от раковата индустрия да ви измамят да се обезобразите
Обобщение:

• Твърдението че имате ‘процентен риск’ да се разболеете от рак на гърдата е голяма лъжа, която предполага, че нямате никакъв контрол върху рака.
• BRCA1 гените могат да се подтискат чрез избора на подходящите храни и начин на живот. Един ген не е смъртна присъда.

• Насаждането на идеята, че има само ЕДИН начин да се намали риска от рак на гърдата е пълна лъжа. Има хиляди възможности и стратегии за профилактика на рака. Никога не се оставяйте на група хирурзи да ви принудят да си направите операция, като ви насаждат необоснован страх.
• Ракови микро-тумори има у всеки човек. Ракът трябва да се ‘управлява’ у всеки, за да се държи под контрол и да се избягва растежа на туморите.

• Раковата индустрия мами жените като използва неетични тактики за всяване на страх, с които ги плаши с неверни статистики да се подлагат на носещите им високи печалби ракови процедури, които причиняват на жените единствено вреда.

• Твърдението, че отрязването на здрави гърди някак ‘дава сили’ на жените е извратено и налудничаво. Жените получават много повече сили от честна информация за полезно хранене и здравословен начин на живот, които им позволяват да запазят целостта на телата си, а не да бъдат обезобразявани от безчестни хирурзи.