Атанас Узунов отрече да е агитирал срещу властта и Орешарски

Коко Динев имал проблеми заради политическите пристрастия на административния директор

Уволненият административен директор на "Локомотив" (Пловдив) Атанас Узунов отрече да е използвал служебното си положение за кампания против правителството и премиера Пламен Орешарски. Това стана ясно в студиото на Нова телевизия.

Узунов беше освободен от клуба заради обвинения, че е агитирал фенове за политически акции, включително и за протеста пред Джумая джамия. В деня на размириците пред джамията, на 14 февруари, бях цял ден ангажиран с конгреса на БФС, обясни Узунов.

Той каза, че е имал разговори с Коко Динев и са решили, че е по-добре да напусне клуба, за да не се създават проблеми.

От клуба бяха категорични, че няма някой, който да може да повлияе политически на феновете на Локо Пловдив. Парите не играят никаква роля, правим всичко по убеждение. Няма да изпълним поръчка, дори ако ни изсипят цяла камара със злато, категорични бяха поддръжници на отбора. Фенове попитаха риторично: „Да бъдем кротки агнета ли?"

Преди дни ръководството на клуба обясни, че Локомотив не трябва да се забърква в политиката, но в същото обръщение написа: "Видно е, че при сегашната законно избрана власт животът в държавата се подобрява. Не сме против властта и искаме името на клуба да бъде свързано само със спорт и да сме встрани от политическите борби."

Узунов е общински съветник от ГЕРБ в Пловдив. Аз се разбирам с всички в Общинския съвет, включително и с колегите от ДПС, каза той. Заяви, че съветниците го подкрепят и в четвъртък ОбС ще излезе с официална позиция по случая.