Поморие подготвя интегрирания план за развитие на общината

Туризъм

10-03-2014, 12:49

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Поморие с готов проект за общия устройствен план

Правят форум за визията на града до 2020 година

Община Поморие организира пореден форум, свързан с визията на града до 2020 година. Събитието е свързано със стимулирането на гражданска подкрепа, във връзка с изготвяне на Интегриран план за градско възстановяване и развитие .

 

"Новият документ ще определи визията за развитие на град Поморие до 2020 година, затова е много важно в процеса на работа да се включат активно представители на бизнеса, професионалните сдружения, неправителствените организации, жителите на града", каза кмета на града Иван Алексиев.

Предстои да бъдат определени конкретни ключови проекти за обновяването на градската среда, с които Oбщина Поморие ще кандидатства за безвъзмездна помощ. Интегрираните планове за градско възстановяване и развитие са задължителен елемент за финансиране по оперативните програми на  ЕС  за следващите седем години.

 

В рамките на семинара, който ще се състои на 18 март, ще бъде разяснена ролята на жителите на града и начините за включване в процеса на планиране, чрез предоставяне на предложения за обекти.

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен