Несебър ще съдейства за руски инвестиции на местна почва

Туризъм

10-03-2014, 15:50

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

38 хиляди руснаци имат имоти в Несебър

Града подписва с Норилск в средата на седмицата

Близо 40 хиляди са рускоговорящите граждани, които са избрали да си закупят имоти в обкщинския център и около Несебър. Общината се старае да отговори на нуждите на чуждестранните граждани, живеещи на териотрията й, както и да им предложи добри условия за развитие на бизнес.

По тази причина и основавайки се на дългогодишните традиционно приятелски връзки между двете страни и народите ни, и отчитайки положителния опит на ползотворното им сътрудничество, община Несебър и град Норилск от Руската федерация ще подпишат на 12 март официално споразумение за сътрудничество.

Идеята е, чрез него на живеещите и летуващи на териотирята на Несебър руски граждани да бъдат дадени възможности за развитие на дребен бизнес. Има и много запитвания, свързани с установяването на руски инвеститори на територията на туристическата община.

Пред BurgasUtre кметът Николай Димитров сподели още, че вече са водени преговори за по-сериозни инвестиции в общината и с руски компании, предимно в областта на леката хранително-вкусова промишленост.