Доктор разговаря с животни

Животните никак не са глупави, твърди съвременният доктор Дулитъл

Историите за доктор Дулитъл е завладявала въображението на стотици умове още от появяването си на бял свят преди близо 100 години. Днес обаче, един шотландски лекар твърди, че може да прави точно това – да разговаря с животните.

След дълги години изследвания д-р Ян Дънкан обещава да разкрие пред медии методите си на комуникация с домашни животни, които по думите му се основават на научен подход. Съвременният доктор Дулитъл е изготвил своеобразен тест, с който е успял да разбере дали животните са доволни от живота си и от условията, в които са отглеждани. Резултатите от проучването ме ще бъдат представени следващата седмица във Вашингтон.

Това не е първото такова изследване, проведено от д-р Дънкан. Именно неговите действия през  80-те и 90-те години на миналия век доведоха до нови стандарти в отглеждането на щастливи кокошки и прасета. Той е уверен, че видове като овцете и кокошките изобщо не са глупави и живеят доста по-богат живот, задвижван от собствената им памет, а не просто от животински инстинкти. „Смята се, че те са глупави, но сега стана ясно, че те помнят миналото и дори мислят за бъдещето”, казва докторът.