ПловдивУтре: 11 март

Мисия Пловдив

10-03-2014, 17:58

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво, къде, кога в Пловдив във вторник?

В присъствието на председателите на местните синдикални организации на КНСБ и КТ „Подкрепа“ Боян Бойкински и Атанас Кръстев,  утре кметът на Пловдив Иван Тотев ще подпише Колективния трудов договор за служителите по трудово правоотношение в общинска администрация. С документа се уреждат трудовите, социалните и осигурителни отношения в Община Пловдив, които не са регламентирани с повелителна разпоредба на Кодекса на труда.

Дискусионен клуб „Експерти за развитие“ ще проведе своето трето работно заседание на 11-ти март. След края на работната среща – в 13.30 ч. е предвиден брифинг за медиите.  

Фондация „Национален Алианс за работа с доброволци” ще проведе дискусионна среща за представяне на модели на социални предприятия за деца и възрастни в неравностойно положение. Ще бъдат споделени добри практики и иновативни подходи от Германия в развиването и предоставянето на услуги за социално и професионално включване на деца и възрастни в неравностойно положение, ще се обсъдят възможности за пренасяне на опит с фокус работа с хора с ментални и физически увреждания.

Български дарителски форум и Американска фондация за България с подкрепата на Национален алианс за работа с доброволци и Фондация „Пловдив 2019“ организират дискусия на тема „Какво знаем и какво не знаем за дарителството в Пловдив днес?“, която ще се проведе от 15 часа в Регионален исторически музей – Пловдив на пл. „Съединение“ № 1.  В дискусията ще участват представители на компании и фондации, които даряват, други неправителствени организации, община Пловдив, медии.

Областен информационен център - Пловдив организира безплатен еднодневен семинар на тема: "Как малките и средни предприятия от сектор "Производство на дървесна маса, хартия, картон и изделия" да намерят външен пазар за своите продукти?" Семинарът ще се проведе на 11 март 2014 година в Пловдив, хотел "Империал", в конферентна зала "Пловдив".

И утре световноизвестният сърдечен хирург проф. Александър Чирков ще консултира пациенти със сърдечно-съдови заболявания в болница „Св. Мина” в Пловдив. Прегледите ще се провеждат във вторник сутрин, уточни директорът д-р Борис Джурджев. Той препоръча на болните, които търсят мнението на специалиста, да си вземат час от регистратурата или на тел: 032/654-822.

За поредна година Сдружение “Изкуство днес” и Гьоте-институт в България представят на 11 март от 18.00 ч.в Дом на културата “Борис Христов” Оберхаузен на турне 2014. Гостуването на един от най-старите фестивали за късометражно кино е в подкрепа на кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019. Събитието се осъществява с любезното съдействие на Дом на културата “Борис Христов” и Общинска Фондация “Пловдив 2019”.