Внимавайте, защото този човек е опасен! (снимки)

Изнасилването не е женски или хуманитарен проблем. То е глобален проблем

Има престъпници, които много лесно могат да ви заблудят и подведат. Често външният вид „лъже“, но ако се доверите на такъв човек, много лесно можете да попаднете в неговия капан. Той може да бъде навсякъде, дори във вашия град.
На 33 години е и се казва се Георги Симов, изглежда нормално. Баща му е лекар. Разполага с финансови възможности, има собствен бизнес, облича се добре.
До момента срещу Симов за заведени три досъдебни производства за изнасилване, извършени през 2012 г., 2013 г. и 2014 г. Последният случай е съвсем пресен, от 27 февруари. Тогава Георги прави пореден опит за сексуално престъпление с млада жена в известно нощно заведение в идеалния център на София. След като я издърпва на усамотено място, той започва да се гаври с нея. Оказва се обаче, че има и пострадали жени от много други градове.
През последните няколко години женски групи настояват за промени в законодателството и в общественото отношение към изнасилването. Според тях изнасилването трябва да се разглежда не като сексуална постъпка, а като тежко престъпление. То е не само физическо нападение, а покушение срещу целостта и достойнството на индивида. Както казва един автор, изнасилването е „акт на агресия, при който на жертвата е отнета свободата на волята. То е акт на насилие, който даже и ако не е последван от побой или убийство, все пак носи със себе си заплаха от смърт“. Кампанията е достигнала известен успех и днес изнасилването се разглежда от закона като особен вид престъпление срещу личността.
Вероятно органите на реда ще вземат мерки, защото един маниак тормози, пребива и издевателства сексуално над млади момичета. Според полицията става въпрос за опасен сериен престъпник. За жертвите споменът от безобразията на Георги Симов никога няма да бъде заличен.
В неговия профил във Фейсбук вече има достатъчно негативни и заплашителни коментари от хората, научили за гнусните му действия. Има едно неписано правило – ако такъв престъпник влезе в затвора, грози го подобна участ. Въпреки че, там има затворници с всякакви присъди, те са безмилостни към този тип съкилийници, извършили изнасилвания. Тях мразят най-много.
Списъкът с имената на потърпевшите е дълъг. Тези жени могат да докажат многобройни травми, които той им е нанесъл, като счупвания на ръце и пръсти, извършени от него по време на връзките им.
Към настоящия момент, Георги Симов е с мярка за неотклонение „задържане под стража", наложена от Софийски градски съд на заседание от 7 март, в следствие на престъплението от 27 февруари. Макар да е в ареста, близките на жертвите са разтревожени, че досега той е бил необезпокоявано на свобода, въпреки досъдебните производства за изнасилване.

Нека всички, които имат информация за други посегателства, извършени от това лице да сигнализират на органите на реда.