Обсъждат превенцията на риска при бедствия и аварии

В Стара Загора се провежда Международна конференция

В Стара Загора ще представят проекта "Насърчаване и изпълнение на стратегии за управление и оценка на риска".  
Темата на проекта е особено актуална, тъй като е насочена към прилагането на опита на ниво ЕС в управлението на кризи и оценка на риска чрез партньорски стратегии и мрежи, в т.ч. са и горските пожари. Точно те са идентифицирани като един от основните проблеми за региона на първата партньорска среща, проведена в края на януари 2013 г. в Дордрехт, Холандия.
Партньор по проекта за България е Агенция за регионално икономическо развитие – Стара Загора.
На представянето ще присъстват ръководителят на проекта Нико ван Ос, партньорите по проекта Руд Хоудаих, Рита Сеабра, Соня Гонсалвес, Хелмут Халема и Румяна Грозева. По време на пресконференцията представители на медиите ще имат възможност да зададат своите въпроси относно развитието на проекта, какви са новите тенденции, относно политиките на местно и европейскко ниво, свързани с управлението и превенция на риска при бедствия и аварии от различен характер.
На събитието също така ще присъстват Живка Аладжова – Областен управител на Област Стара Загора и Огнян Златев – Ръководител на Представителството на Европейската комисия в България.
Представянето и конференцията по проекта ще се състоят на 12 март от 9.30ч.