Район "Южен " с нов парк

Мисия Пловдив

11-03-2014, 13:11

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Елин Андреев

Всичко от Автора

Още по Темата:

Срутиха страшна сграда в "Южен" (СНИМКИ)

Зеленина на мястото на съборената сграда на ТЕЦ "Въча"

Нов парк с детски площадки, пейки и много зеленина ще изникне на мястото на съборената сграда на ТЕЦ „Въча”., съобщи кметът на район „Южен” Валентин Василев. Той изрази задоволството си от факта, че след 7-месечна битка изоставената постройка най-после бе премахната, тъй като тя се бе превърнала в свърталище на наркомани и бездомници.

Василев отрече появилите се информации, че на мястото на ТЕЦ „Въча” ще се строи нова сграда. Вместо това там ще изникне още един парк в района. Предвижда се в най-кратки срокове да се премахне и изоставена сграда в парк „Райчо Кирков”. От районната администрация предвиждат сами да бутнат постройката, след което да търсят по съдебен път възстановяване на разходите по тази дейност.

Продължава и благоустройството на района между булевардите „Александър Стамболийски” и „Никола Вапцаров”. Предвижда се и облагородяване на целия район около бившия ресторант „Хоризонт”, като там ще бъдат подменени тротоарите. Валентин Василев обяви, че е получил множество жалби заради лошото състояние на района около новооткритата детска градина „Котаракът в чизми”. Според кмета, условията там ще бъдат подобрени напролет, когато времето позволи да се работи.