Близо 140 000 лева глоби събраха от екоинспекцията в Пловдив

Парите

11-03-2014, 15:18

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Само за първите два месеца от годината

Глоби за 113 800 лв събра РИОСВ-Пловдив само за първите два месеца на годината.

Над половината от санкционираните нарушения са на Закона за управление на отпадъците.

Имуществена санкция в размер на 7 000 лв за извършване на дейност по третиране на отпадъци без необходимия регистрационен документ е наложена на "Либхер – Хаусгерете Марица" ЕООД, село Радиново.

Две имуществени санкции са наложени на "Мебелор" ООД, гр. Пловдив. Едната е в размер на 5 000 лв за това, че не е извършена класификация на отпадъците, образувани в резултат от дейността на дружеството. Другата е за 2000 лв заради неводене на отчетност на отпадъците, образувани в резултат от дейността на дружеството.

Имуществена санкция в размер на 20 000 лв е наложена на "Монди Стамболийски" ЕАД, гр.Стамболийски това, че не е изпълнено условие, посочено в издадено Комплексно разрешително. За същото нарушение е наложена имуществена санкция в размер на 10 000 лв на ЕТ "Ангелов-Иван Ангелов", Пещера. За изпускане на вредни вещества в атмосферата над  утвърдените норми за допустими емисии е издадено наказателно постановление за налагане на текуща месечна санкция в размер на 149,74 лв/м.  на "Джи Ен Си" ООД, Пловдив.

За установени нарушения на екологичното законодателство през отчетния период са съставени 20 акта. През пъпвите два месеца на годината експертите на РИОСВ-Пловдив са извършили общо 113 проверки на 96 обекта.