Намериха хапче миша отрова в детското мляко

В момента текат разпити, образувано е досъдебно производство по случая

След 5 часа обследване на над 120 деца и кухненския блок в ЦДГ "Слънце" в Асеновград съмненията за изпусната миша отрова в храна на децата остават, това заяви токсикологът д-р Янко Илиев, докаран по спешност на мястото на инцидента, пише Марица.

На всички деца е направен прием на антидот, медицински въглен. Кръвни проби са взети на случаен принцип на всяко десето дете, обясни още той.

Образувано е досъдебно производство по случая с мистериозното синьо на цвят мляко по чл. 350 от Наказателния кодекс, заяви и наблюдаващият прокурор Димитър Молев, който също бе в детската градина.

Трима души от персонала вече са разпитани. Тепърва ще се изяснява дали млякото е било доставено оцветено от фирма доставчик или в него допълнително е попаднало хапчето миша отрова.

Веднага след като случаят стана ясен, паникьосани родители се опитаха да нахлуят в детската градина, за да приберат децата си. Те обаче бяха успокоени от дошлия на място проф. Тоньо Шмилев - шеф на интензивния сектор в детска клиника на УМБАЛ "Свети Георги".

Тепърва разследването ще покаже  кои са виновните лица и тогава ще решавам за възможни наказания на персонала на детската градина. Важното е, че децата са добре, заяви пред родителите кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов, който от сутринта е в детската градина.