НЛО-то в Каварна било вятърна турбина, ама в Шотландия

Животът

11-03-2014, 18:08

Снимка:

newscientist.com / Stuart McMahon

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Кметът на Каварна за случая: "Елвис Пресли дойде с НЛО за фестивала! В Могилище си пият кафето с много ракия"

Странен малък обект се разбил край Каварна на 10 март 2014 около 8:40 ч. съобщава сайтът Ufo.bg, цитирайки информация, споделена от читател във Фейсбук. В публикацията цитират дори очевидец, който чул силен тътен, докато си пиел кафето.

Основният спор истина или лъжа е историята за НЛО-то край Каварна се върти около снимката, илюстрираща горящ ветрогенератор. Повечето от читатели са на мнение, че е фалшификат. Оказва се обаче, че снимката е истинска, но е от събитие отпреди 3 години, научи Varnautre.bg, когато на 8 декември 2011, в Шотландия, ураганен вятър със скорост 260km/h причинява буквално експлозия на един ветрогенератор. Инцидентът дори е заснет с видео от очевидец:

Въпреки неактуалната снимка, официалните власти все още не са отрекли, нито пък потвърдили слуха. Ето какво всъщност се съобщава в информацията по "каварненския" случай:

На 10 март 2014 г. около 8:40 странен малък обект е забелязан да пада в полето край Каварна. Той се разбил на малки части малко преди да срещне земята, като отломки са нанесли щети на няколко вятърни ел. генератора. За сега няма официална версия, като временно информацията е засекретена от МВР Област Добрич.
Според ourplac3.blogspot.com, където първоначално е публикувана информацията, има няколко теории, които са в сферата на предположенията. Една от тях е, че това може да е мълния.
Жител на с. Могилище твърдял, че докато правел кафе сутринта чул тътен – сякаш нещо се взривило. Когато погледнал, вече имало пламъци като два вятърни генератора са били ударени. Според него това може да е "заблудена" ракета от учение на военните.
Според други теории това може да е астрономически обект или НЛО, което се е разпаднало на части още във въздуха, а отломките са паднали на земята. 

До момента единствено кметът на Каварна излезе със становище и то гласи: "Елвис Пресли дойде с НЛО да поиска участие в Каварна през месец юли"

"Много медии отправиха днес запитване дали е имало НЛО в два генератора около Каварна. Ние държахме да уточним, че е Елвис Пресли, а не НЛО", добави Цонев.

"Първоначално ни докладваха, че НЛО прилича на диплома. И аз помислих, че е дипломата на някоя образована калинка. Първоначалната информация е, че НЛО приличало на диплома и тя се взривила до Каварна. Това беше първата информация. После ми докладваха, че било НЛО, на което присъства Елвис Пресли, който иска да се види с мен във връзка с концерт през месец юли. Направихме договор и той си отлетя. Първо стана объркване. Но е имало свидетел от село Могилище, който, докато пиел кафе, чул тътен от взрив. Аз проверих в кметството в селото и от там ми казаха, че в Могилище пият кафето си с много ракия", обясни Цонев.