Malaysia Airlines със специално обръщение към медиите

В авиокомпанията научили за отправени обвинения към първи пилот Фарик Аб Хамид

Поради появилите се най-различни версии относно изчезването на самолета и различни видеоклипове, претендиращи да показват катастрофата, говорителят на авиокомпанията излезе с  нарочно обръщение към медиите. В него Малайзийските авиолинии помолиха световните медии да се придържат към фактите и да уважават неприкосновеността на личността на роднините на пасажерите и екипажа.

В обръщението се казва:

„Malaysia Airlines научи за отправени обвинения към първи пилот Фарик Аб Хамид, които ние приемаме много сериозно. Шокирани сме от тези твърдения.
Не сме в състояние да потвърдим валидността на снимки и видеоклипове на предполагаемия инцидент. Както знаете, намираме се в разгара на кризата, и не искаме вниманието ни да бъде отклонено.
Също така призоваваме медиите и широката общественост да зачита неприкосновеността на личния живот на семействата на нашите колеги и пътници. Това е труден момент за тях.
Хуманното отношение както към екипажа и семействата на пътниците остават в нашия фокус. В същото време, сигурността и безопасността на нашите пътници е от изключителна важност за нас както винаги.”

Все още няма никаква яснота около инцидента, който си остава истинска мистерия  равносилна на загадъчните изчезвания на кораби и самолети в Бермудския триъгълник.