Можете ли да си представите световните лидери и диктатори в драг куин стил?

Арт и Стил

11-03-2014, 21:11

Снимка:

Saint Hoax

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Цветно, цветно, чак се не трае!

Поредицата "War Drags You Out" на артиста Saint Hoax представя известни световни лидери и диктатори, облечени в драг куин стил. Дигиталните илюстрации обрисуват политици като Обама, Джордж Буш - младши, Владимир Путин и дори Осама Бин Ладен, като накуклени представители на трансджендър движението.

Процесът на напудряне и наконтване може да бъде проследен с изключително цветни GIF анимации, които отразяват трансформацията на всеки един лидер. В този процес се включват рисуването на вежди, контурирането на лицето и премяната в драг куин фасон.

Естествено, като всички представители на тази култура, и нашите герои си имат сценични имена, които да изразят истинската им същност. Путин, например, е Влади Бутин (Vladdy Pushinn'), провокативният псевдоник на Бин Ладен е Оси Би, а този на Адолф Хитлер - Хитлерия Хистерия. Идеята за поредицата Saint Hoax получава при първото си посещение на драг шоу.

"Бях зашеметен от богатството на тази култура, ориентирана към блясъка. Отне ми известно време, за да вникна в "кралиците" и да ги разделя на компоненти. Рецептата за създаването на иконична "кралица" е:

1. Крещящо име

2. Свирепа персона

3. Отличителни одежди

4. Персонализирана прическа

5. Отличителен, уникален белег

6. Страхотен ПР екип

В точно този момент осъзнах, че същите усилия са нужни за създаването на един лидер. През съзнанието ми преминаха вълни от образи с мустака на Хитлер, чалмите на Бин Ладен и т.н."


Vladdy Pushin’ (1952)


Baricka O’Bisha (1961)


Уникалният проект на Saint Hoax обаче явно не е чак толкова смешен и невинен, колкото ни се струва на нас и той е довел до доста сериозни последици за анонимния артист. Преди да представи публично картината на Осама Бин Ладен (първата от поредицата), авторът публикува клипче в YouTube, с което обявява събитието. Последното обаче води до 70 смъртни заплахи срещу твореца и до унищожението на картината на летището, докато бива пренасяна.

 

Ossie B’ (1957-2011)


След тази случка артистът решава напълно да цифровизира процеса на създаване на тези образи, което се оказва и по-лесният вариант. За проекта си той споделя още, че е отражение на съвременната политическа ситуация в света и на всички събития от глобално значение, не само тези, които се случват в арабския свят.

"Изкуството ми е ПОПлитическо, не политическо. Искам творбите ми постоянно да напомнят на хората, че идолизираните лидери не са нищо повече от изпълнители, обвити в бляскави одежди и имидж."

Можете ли да познаете кои са останалите политически лидери в поредицата "War Drags You Out"?

 

Georgia Buchette (1946)


Madame O’ Sane (1937-2006)


Kimmy Jungle (1983)


Hitleria Hysteria (1889-1945)


Queen Abby (1924)


Източник: div.bg
Официален сайт: www.sainthoax.com