Манев отпада за Славия, Янев под въпрос

Днес ръководството ще прецени дали отборът може да води подготовка на базата си в Долно Езерово

Халфът на Нефтохимик Емануил Манев ще пропусне гостуването на Славия в петък. Очакванията бяха играчът да се възстанови за двубоя, но той изпитва все още дискомфорт в контузения крак, за което премина допълнителни изследвания. Очакванията са Манев да се възстанови за следващия двубой с Локо София, който е идната седмица.

Още един от основните футболисти на нафтата остава под въпрос за двубоя на Овча Купел. Това е капитанът Коста Янев, който вчера не тренира. Опитният футболист изпитва болки в ахилеса от по-твърдите изкуствени покрития, където Нефтохимик се готвеше поради дъждовете.

Днес ръководството ще прецени дали отборът може да води подготовка на базата си в Долно Езерово. След двата дни дъжд над Бургас това е малко вероятно, но слънчевото време все пак дава малки надежди за това.

Освен нападателят Ерай Карадайъ, Нефтохимик привлече още един футболист в редиците си. Това е вратарят Даниел Желев, който за последно е играл в Созопол. Най-вероятно след днешната тренировка Златко Янков ще реши на кои футболисти ще разчита за мача със Славия. Отборът заминава утре за столицата, а в петък от 15.30 ще изиграе първия си мач от плейофите.