4 години затвор за ревнивеца, разпорил корема на жена си

Крими

12-03-2014, 12:35

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Затвор за Тезджан, разпорил корема на жена си

Тезджан от Асеновград признал вината си

Пловдивският окръжен съд осъди Тезджан Салим на 4 години лишаване от свобода при първоначален общ режим.

Той беше признат за виновен в това, че на 10 юли миналата година в  Асеновград е направил опит умишлено да  убие съпругата си Фатма Салим.

Фатма и Тезджан Салим били съпрузи от около 20 години. Имат две деца. През по-голямата част от семейния си живот мъжът бил безработен, като за издръжката на семейството се грижела съпругата му. Липсата на работа не пречило на подсъдимия да харчи за удовлетворяване на прищевките си (вкл. и за хазарт). Скандалите и боя били често явление в дома на семейството.

Тезджан бил обладан и от изключително силно перманентно чувство на ревност спрямо съпругата си, на която фактически гледал и се отнасял като своя собственост. Забранявал й да контактува и дори да поздравява мъже.

На 09.07.2013 г. около 11,30 часа подсъдимият и съпругата му излезли от дома им и отишли в кафене в  Асеновград. Там останали до около 13,00 часа, след което тя отишла на работа. Тезджан Салим се срещнал със свой приятел, с когото посетили ресторант „Снежанка". Повлиян от изпитите питиета, подсъдимият видял в заведението обикновен кухненски нож с дървена дръжка, който му заприличал на нож, донесен в дома му преди няколко месеца от съпругата му. Това сходство предизвикало у него съмнението, че Фатма е била на някакво място без неговото знание и позволение, където неясно с кого е контактувала. Мъжът взел от заведението ножа и около 23.00 часа се прибрал в дома си.

Вкъщи се скарал с дъщеря си. Казал, че не „не искал курви" в дома си.

Накарал дъщеря си и майка му да отидат в другата стая.

Малко след полунощ от работа се прибрала Фатма. Усетила, че ще има проблеми. Мъжът й посочил донесения отпреди месеци нож и я попитал откъде е, показвайки за сравнение домъкнатия от ресторанта. Свидетелката му обяснила, че го е купила чрез колежка, след което, за да го махне от погледа му, го сложила в мивката. В този момент Тезджан сметнал, че жена му го лъже и решил да я умъртви. Взел ножа и намушкал с него съпругата си в лявата част на корема и в областта на шията. Чувайки виковете, от съседната стая на помощ се притекли дъщерята и майката на подсъдимия. Пострадалата незабавно била откарана в болница.

Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно производство. Подсъдимият признава фактите и обстоятелствата по обвинението и наложеното наказание се редуцира.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.