Хасковската полиция "сгащи" двайсетина комарджии

Хванаха 47-годишна жена, стопанисвала два незаконни пункта за хазарт

В рамките на междуведомствена акция за противодействие на хазарта участващите служители са хванали 47-годишна свиленградчанка, която стопанисвала два незаконни обекта. Това информира МВР.

Акцията е била предприета вчера, като в нея са участвали служители на ГДНП, криминалисти на ОДМВР-Хасково, както и представители на Държавната комисия по хазарта и НАП.

Във въпросните помещения нарушителката приемала залози и изплащала съответните печалби, без да има необходимите за това разрешителни. Служителите на реда са открили валута на стойност около 10 000 лева (в левове и евро) и са иззели 8 компютърни конфигурации и фишове за залози в инернет сайтове. Установили разминавания на касовата наличност.

Хазартните пунктове се намират в Харманли, Хасково (на ул. "Бенковска") и в Свиленград (в кв. "Изгрев"). В момента на проверката в тях са залагали общо около двадесет мъже.

В РУП-Харманли и Свиленград са образувани досъдебни производства. Предстоят експертизи на компютърните системи и разпит на свидетели, за да се изясни механизмът на престъпната дейност.