Слоновете не забравят (СНИМКИ)

Вълнуващата среща на две слоници след 22-годишна раздяла

Слоновете никога не забравят – тази максима се потвърди за пореден път, след като служители в цирк в Америка заснеха повторната среща на два възрастни екземпляра. Шърли и Джена не се били виждали от 22 години. При новата си среща обаче, за всички било очевидно, че двата слона си спомнят прекрасно един за друг.

Шърли и Джена толкова се зарадвали на повторната си среща в Тексас, че дори изкривили решетките, които били поставени между тях. Огромните животни обвили хоботи помежду си, прегръщали се и си играели заедно като истински стари приятелки. Двата слона били неразделни след това, като дори по-големият – Шърли пазел сянка на Джена, докато тя си почивала на слънце.

Проучване, проведено през 2011 година, потвърди, че слоновете имат отлична памет и помнят своите другари без значение колко време е минало от срещата им. Учени от университета в Пенсилвания установили, че огромните животни си приличат с хората по отношение на социалните си контакти – някои от тях обичат да завързват много нови приятелства, докато други общуват с по-ограничен кръг от себеподобните си.