Война Лора Крумова – Антон Хекимян

Арменецът не отстъпва мястото си, предлагат на младата майка новините

Люта битка между младата майка Лора Крумова и наследника й в уикенд блока по Би Ти Ви Антон Хекимян тресе Би Ти Ви. Русокосата журналистка, която роди през есента на 2013 г. своето първо дете, водеше предаванията „Тази събота" и „Тази неделя" допреди да излезе в майчинство. Нейното място по заместване зае младият репортер на Би Ти Ви Антон Хекимян и очевидно няма никакво намерение да й го върне, пише "Всеки ден".

 Като съвременна жена, Лора решила, че след като малкият Явор навърши 6 месеца, ще се върне на работа. Хекимян обаче вдигнал луд скандал, когато научил, че колежката му няма да кара полагащия й се 2 години по закон отпуск, а смята да го изхвърли от ефира. Тъй като ръководството на Би Ти Ви било много доволно от арменеца, веднага клекнало на ултиматума му, че ако го свалят като водещ, напуска телевизията. Като коз журналистът извадил оферти за работа от конкурентните телевизии.

 Заради войната между Крумова и Хекимян шефовете в медията се принудили да измислят кризисно решение. Така дошла идеята Лора да поеме централната емисия новини, за която и без това търсят водещи. Откакто Венелин Петков стана директор на отдел „Новини, актуални предавания и спорт" на мястото на напусналата Люба Ризова, той прекарвал повече от 12 часа на работното си място, защото не само водел централната емисия, но и се занимавал с целия процес по създаването. От друга страна Гена Трайкова, която чете актуалното от деня повече от десет години, също се издигна в йерархията и стана шеф на новините след отстраняването на Виктория Бехар. Двамата в момента усилено търсят свои заместници, а Лора би се вписала идеално в схемата.

 Тези, които познават Крумова, обаче са категорични, че тя трудно ще се навие да е лице на емисията, защото предпочита да прави интервюта, вместо да чете написан текст. Хекимян обаче се е запънал като магаре на мост и като всеки амбициозен кадър няма да отстъпи завоюваната територия. Крумова започва журналистическата си кариера в Канал 3, след което едва прехвърлила 20-те, става водеща на сутрешния блок на Нова телевизия заедно с Георги Коритаров. Русокосата журналистка се мести в Би Ти Ви през 2010 г., където също води сутрешния блок. В момента тя е по майчинство и отлагала отговора на предложението да поеме вечерните новини. Все пак по-високата заплата може да я изкуши, надяват се от нюзрума на медията.