Започна се! Превръщат в оазис запустялата градинка на "Капитан Райчо" (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

13-03-2014, 12:47

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Детски рай, ботаническа градина и мини голф в сърцето на Пловдив (ГАЛЕРИЯ)

Реконструкцията на парцела в сърцето на Пловдив ще приключи до началото на лятото

Започна реконструкцията на градинката до търговски зентър "Гранд". Кметът на район "Централен" Райна Петрова и градоначалникът Иван Тотев поставиха началото на ремонтните дейности днес.

Три декара занемарена площ ще се превърне в истински оазис. Ще има за всеки по нещо – и за малки, и за големи. В къта за отдих децата ще се радват на стена за рисуване, фитнес на открито и мини голф. До площадките ще отвеждат два лабиринта.

Стара станция за замерване на въздуха пък ще се превърне в екзотична ботаническа градина. Ще има алпинеум и цветен килим. За стопаните на кучета е предвидена специална площадка, а за любителите на физическите упражнения ще има чисто нови фитнес уреди, които ще са готови до 2 месеца.

Нови нестандартни пейки, изцяло подменено осветление, асфалт и много, много зеленина обеща още Райна Петрова. Помислено е и за живущите наоколо – нови близо 100 паркоместа ще се обособят зад и около парка. Бижуто, разположено точно между Гранда и магазин Евмолпия, ще бъде готово в началото на лятото.