"Акулите" запазиха реални шансове да продължат за Купата

Черноморец показа потенциал и остави вратата за класиране напред широко отворена

Черноморец загуби първата 1/4 финална среща за Купата на България от отбора на Локомотив София с 1:0.

Домакините от столицата започнаха по-активно и още в 6-та минута след изпълнение на ъглов удар от бившия футболист на "акулите" Румен Трифонов, Александър Бранеков с глава откри резултата след като надскочи бранителите на Черноморец. Акулите опитаха да отвърнат на удара и стигнаха в няколко свои атаки вблизост до вратата на Митрев, но завършващите удари не успяха да затруднят сериозно вратаря на железничарите.

В 18-та минута отново Румен Трифонов центрира от корнер и този път Димитър Илиев стреля с глава, но топката срещна напречната греда. При ответната атака Симеон Райков подаде към Фонсека, който стреля, но Митрев успя да спаси. Домакините продължиха да са по-активният тим на терена и в 29-та минута Ранджелович за втори път уцели гредата зад Младен Живкович. До края на полувремето и двата отбора направиха по няколко атаки, които обаче не доведоха до опасности пред вратите.

Второто полувреме започна по същия начин. Локомотив атакуваше, но Черноморец отвръщаше с контраатаки чрез Райков и Бекое. Активно по левия фланг заигра и Крум Стоянов. След 55-та минута акулите се изнесоха в по-предни позиции и с повече подавания в атака. В 58-та минута Бекое получи травма и бе заменен от Милен Гамаков. Младежкия национал зае място в центъра на терена до капитана Ванчо Траянов.

В 75-та минута Чико се откъсна и нанесе силен удар с десния крак, но Митрев спаси. При последвалия ъглов удар Бранимир Костадинов отправи изстрел с глава, но вратаря за втори път спаси вратата си само в рамките на минута от сигурен гол. Акулите продължиха да атакуват в търсене на изравнителен гол, за да си осигурят по-добър резултат преди реванша. Отново Костадинов можеше да огорчи бившите си съотборници, но Бранеков подложи крак и успя да изчисти удара на нападателя пред голлинията. В последните минути Локомотив се бранеше, а отборът на гостите бе по-настойчивият и използваше всяка възможност за атака. В 85-та минута Райков нанесе силен удар, топката попадна на крака на Милен Гамаков, който обаче не успя да нанесе добър изстрел от 3-4 метра и отново Митрев спаси. Това бе и най-чистото положение за Черноморец в мача.

Независимо от загубата с играта си през второто полувреме Черноморец показа потенциал и остави вратата за класиране напред за Купата широко отворена за реванша идната седмица.