ПловдивУтре: 14 март

Мисия Пловдив

13-03-2014, 17:47

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Протест и слънчево време утре в града

Слънчев петък в Пловдив. Живакът ще стигне 17 градуса. Време за приключване на работната седмица и среща с приятели, забавления и почивка. Планирайте от сега почивните дни и им се насладете.

Утре, 14 март, е Международен ден на числото Пи, един от най-необичайните празници. 

В много държави ще се чества и Световният ден на реките (Day of Action for Rivers), който преди това е бил известен с името Световен ден на борба срещу язовирни стени (плотина), за реки, вода. В началото на това движение през 1998 г., на този ден по цял свят са били проведени повече от 50 акции и протести в над 20 страни.

Утре от 11,00 часа в пресклуба на БТА – Пловдив, пл. "Централен" 1 ще се проведе пресконференция на Регионалното ръководство на Реформаторския блок в Пловдив и Лекарския съюз. Теми: здравеопазване и спорт, ще участват д-р Димитър Шишков, д-р Георги Кръстев и Пепа Деведжиева.

От 12.30 часа пред сградата на Водната палата ще се проведе протестен митинг на работещите в "Напоителни системи" ЕАД Пловдив. Повод за недоволтвото са неизплатени заплати от 3 месеца. Протестът е организиран от КНСБ и КТ "Подкрепа".

От 18.00 часа на 14 март всеки  може да се включи към колективната медитация и празника по случай 14 години от провъзгласяването на България за "Нация - цвете на мира" към ООН.  Те ще се проведат в йога зала "Шри Чинмой" в Духовна здравна академия "Гарабитов" в Пловдив под мотото "Единение и  духовно израстване" и са с вход свободен.

Ще бъде прожектиран документален филм за Шри Чинмой, който 35 години е водил 2 пъти седмично медитация в централата на ООН. След това, в 18:30 часа, всички колективно ще се помолят за обединение в името на един по-хармоничен, духовен и мирен свят. На следващия ден ще бъде организирано посещение на тракийското светилище в с. Старосел, Средна гора.