Разумните хора живеят по-дълго

Американски учени от университета в Северна Каролина твърдят, че личността е толкова важна, колкото и медицинската история на семейството

 Всички ние сме свикнали здравето ни да бъде проверявано от личния ни лекар, а кръвното налягане винаги да бъде определящо за състоянието ни.

Ново изследване показва, че в днешно време, за да определят състоянието ни, лекарите трябва да обърнат сериозно внимание и на личността ни.

Американски учени от университета в Северна Каролина твърдят, че личността е толкова важна, колкото и медицинската история на семейството. Това до каква степен сме разумни и внимателни към себе си е от сериозно значение за здравословното ни състояние. Например при съвестните хора вероятността да развият проблеми със здравето е много по-малка отколкото при останалите.

"Хората, които не са отговорни към себе си, често са с наднормено тегло, имат висок холестерол, получават различни възпаления, както и по-високи нива на раздразнени венци", коментира д-р Норман, ръководител на изследването.

Добросъвестните хора са по-склонни да водят активен начин на живот, да се хранят здравословно, да имат повече самоконтрол, както и да не пушат, да не употребяват алкохол и наркотици.