"Напоителни системи" на протест в Пловдив днес

1800 души в страната не са взимали заплати за последните 3 месеца, един работник вече няколко дни продължава гладната си стачка

Работници и служители от "Напоителни системи" – клон Пловдив се вдигат на протест днес.  В 12.30 часа пред Водната палата в града те ще протестират заради неизплатени заплати от три месеца.

В страната са засегнати общо 1800 души. Необходими са 15 милиона лева, за да бъдат погасени задълженията на предприятието към персонала.
Дълговете към ЕРП-тата надхвърлят 2 милиона лева. Всички 12 клона на "Напоителни системи" са получили предупреждения, че токът им ще бъде спрян. Ако това се случи, отводняването спира, а рискът от заливане на земеделски площи и населени места, става съвсем реален, предаде bTV. Дружеството отводнява и стратегически обекти, като АЕЦ „Козлодуй". При проливни дъждове и спиране на дейностите, високите води могат да блокират достъпа до централата.

Над 100 души от държавното предприятие "Напоителни системи", клон "Струма-Места", се събраха на протест на главен път Е-79 вчера. Недоволните скандирали "Искаме си заплатите" и заплашвали, че ще продължат с протестите, ако не им бъдат изплатени в най-кратки срокове дължимите възнаграждения.

Вчера земеделският министър Димитър Греков каза, че до края на месеца ще бъдат изплатени заплатите на служителите в „Напоителни системи". Той бе на среща с работници от структурите на ведомството му в Кърджали.