Златко Янков дава шанс на младите в мача срещу Славия

Отборът през цялата седмица от последния мач срещу Пирин Гоце Делчев насам, не е тренирал на естествен терен с нормални размери

Старши треньорът на Нефтохимик Златко Янков ще даде шанс на някои от младите играчи да усетят тръпката в мач от А група днес срещу Славия. Отборът на "нафтата" гостува в първи мач от плейофите за класиране във втората седмица на стадиона в Овча купел, срещу един от тимовете, които почти са си осигурили оставане в елита и през следващия сезон.

Проблемите пред Нефтохимик са най-вече финансови, което доведе до факта, че повечето от футболистите в тима отидоха да играят в други тимове след есенния полусезон и в отбора бяха привлечени играчи предимно в юношеска възраст. Именно на тях би могло да се разчита в бъдеще, ако разбира се отборът продължи да съществува. Вчера от ръководството на Нефтохимик обявиха, че може да напуснат първенството, ако БФС не разреши отборът да играе мачовете си на стадиона в Несебър. Едва ли от БФС обаче ще се противопоставят на това, още повече, че теренът бе рехабилитиран и в момента е в много добро състояние.

Нефтохимик пък ще изиграе днешния мач поставяйки пореден негативен рекорд - отборът през цялата седмица от последния мач срещу Пирин Гоце Делчев насам, не е тренирал на естествен терен с нормални размери. Подготовката за мача с "белите" бе проведена изцяло на спортните площадки в Изгрев и Славейков, където иначе се събират да играят мачлета отбори от блоковете на съответните комплекси. За професионален тим обаче това не може място за подготовка. Но тази тема е доста предъвквана, а и няма смисъл да се дискут тира, т.като не се вижда в скоро време решение на проблема, който стои без движение от години.  

Двубоят на стадиона в Овча Купел започва в 15.30 часа и ще бъде предаван по Нюз 7.