Петима се натискат за мястото на изключения председател на БСП в Добрич Владимир Калчев

Мисия Добрич

14-03-2014, 12:45

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Конференцията за избора е на 15 март

Петима са кандидатите за нов председател на Общинския съвет на БСП-Добрич.

Утре ще се проведе общинска конференция за избор на ново партийно ръководство.

10 са социалистите, които бяха получили номинации за председател, след проведените отчетно изборни събрания в основните партийни организации. До вчера половината от тях са завили, че се отказват от участие в утрешния вот. Това обясни в ефира на радио „Добруджа" Горан Панов – ръководител на работната група, ангажирана с подготовка на конференцията. Петимата, измежду които ще се избира утре са Генади Ганчев, Донка Кюприбашиева, Мая Димитрова, Ненка Александрова и Пейчо Пеев, съобщи ИА Добруджа.
143-ма са делегатите за конференцията, които са избрани от проведените събрания в 34 основни партийни организация. Няма анулирани протоколи от събранията. В Общинската контролна комисия няма и постъпили възражения, заяви Горан Панов. На конференцията утре освен председател, ще бъде избрано ново общинско ръководство, нов контролен съвет и председател на този орган. Изборът за председател ще бъде с тайно гласуване.
Очаква се изказване да направи зам. министърът на земеделието Явор Гечев, който бе избран от Националния съвет на БСП за ръководител на работната група, която да следи за организацията на конференцията.
Дневният ред ще бъде утвърден на самата конференция, но е предвиден отчет за подготовката през последните 2 месеца, каза Панов.
Припомняме, изборът на нов председател се наложи, след като НС на БСП свали доверието си от досегашния председател Владимир Калчев.