Пет номинации и един победител в конкурса "Христо Фотев"

Над 120 автора са изпратили творбите си за националното издание

Над 120 автора от цялата страна тази година участват в конкурса за поезия на името на най-романтичния и известен бургаски поет Христо Фотев.

Кандидатите са изпратили общо 140 свои книги до журито, а от тях номинираните за голямата награда са петима поети. Сред участниците има и такива, които кандидатстват със своите първи издадени стихосбирки.

Конкурсът се провежда на две години и интересът към него непрекъснато се увеличава ,за което говори и увеличаващият се брой автори, които кандидатстват.

Националният конкурс за поезия на името на поета Христо Фотев се прожежда с подкрепата на община Бургас, Министерство на културата, Съюза на българските писатели и сдружение на българските писатели - София.

Тази година е важна за организацията на конкурса тъй като съвпада с 80 години от рождението на Христо Фотев. Тези две събития ще бъдат слети в едно и ще бъдат отбелязани с поредица арт инициативи. Първото, от които се състоя днес - обявяване на номинациите за голямата награда на конкурса. Предвиден и спектакъл, посветен на големия български поет, в края на който ще бъде обявен победителят.

Сред номинираните, от които ще бъдат излъчени трима в борбата за първото място са Йорданка Белева, Йордан Евтимов, Иво Рафаилов, Сашо Серафимов и Едвин Сугарев.