Намалиха присъдата на майка, хвърлила пеленаче през тераса

 4 години затвор при първоначален общ режим за майката, която изхвърли невръстното си дете от втория етаж на социален дом в Сливен, реши Бургасикя апелативен съд. Магистратите измениха първата й присъда от 6 години лишаване от свобода при строг режим,  след като жената обжалва наказанието  си.  

27- годишната Атанаска Колева е неосъждана, направила е самопризнания и съжалява за случилото се.  Жената е имала труден живот и тежко социално положение, нейната личност е с  с ниска обществена опасност, обяви по време на делото адвокатът на Колева. Тя е с психичини отклонения и до трагедията се стигнало след  скандал със приятеля й, когото заплашила, че ще убие 7 месечната им дъщеря. Независимо от усилията на социални работници и на други обитатели на Комплекса за социални услуги в Сливен, тя успяла да пусне детето през терасата на втория етаж на сградата. Момиченцето паднало от височина 5,20 м и въпреки оказаните му медицински грижи, починало на другия ден.

"Изолирането на подсъдимата от обществото за по-дълъг период, какъвто е определил решаващият съд, се явява явно несправедливо и няма да допринесе за постигане на превенция”, посочват съда. Предвид младата възраст, изключително крехката й психика и подбудите за извършване на деянието, въззивния съд  е преценил, че Атанаска Колева трябва да търпи наказание 4 години лишаване от свобода, съобщават от съдебната палата в Бургас.