Пак скандал в РИОСВ Стара Загора

Как се правят директорските назначения

Новият директор на Регионалната екоинспекция в Стара Загора е Мария Христова. Заповедта за назначаването й е връчена преди досегашният титуляр Нанчо Видев, който е в отпуск по болест, да е получил заповед за уволнение. Христова е класирана на първо място в конкурса, но досегашният директор Нанчо Видев твърди, че протоколът е подменен, защото в първоначалния той е бил класиран първи, съобщава БНР.

Както Starazagorautre.bg писа още през декември, назначението на Мария Христова е спорно, заради съмнения в легитимността на дипломата й от Техническия университет Габрово.

"КАЛИНКА" ЛИ Е НОВИЯТ ДИРЕКТОР НА РИОСВ

На 24-ти януари в Стара Загора на въпрос на БНР министър Искра Михайлова в присъствието на премиера Пламен Орешарски и на медиите заяви, че е разпоредила проверка по случая на инспектората в Министерството, допълва БНР.

Сега неговият ръководител Георги Йончев каза, че заповед от министъра за подобна проверка не е получавал. Пак според него Христова е назначена за директор преди досегашният титуляр Нанчо Видев, който е в отпуск по болест, да бъде освободен.

Пенка Начева, шеф на екоинспекцията през 2005-а г., призна, че същата година е назначила Мария Христова /активист на ДПС/ за експерт по човешки ресурси след натиск от министерството по време на управлението на тройната коалиция.