Легендата на българското кино и театър Васил Михайлов се включи в "Преоткрий традициите"

Всеки трябва да помни корените си, да се гордее с традициите и никога да не забравя българския дух

Обичаният български актьор – Васил Михайлов, облече народна носия и стана част от инициативата „Преоткрий традициите“. Известен с много роли в българския театър и кино, както и със знаковия образ на Капитан Петко Войвода, той показа, че всеки българин трябва да помни корените си, да се гордее с бита и традициите на народа си и никога да не забравя българския дух.
„Изключително съм щастлив, да бъда част от кампанията на спектакъла „Мистерията Еньовден“ и заедно да покажем, че да носиш българска носия е чест. Заветът към младите, вечно бързащи хора, е да им припомним кои сме ние и от къде идваме“, коментира развълнуван Васил Михайлов.
Кампанията е част от спектакъла „Мистерията Еньовден“, който ще бъде изигран за последен път в София, в три поредни дни на 8, 9 и 10 април в зала 1 на НДК.  През този един месец, всеки български гражданин може да се включи и да покаже своята подкрепа, като сложи в ежедневието си малък автентичен аксесоар или народна носия.
Всеки, който би желал да се включи в кампанията „Преоткрий традициите“ може да го направи, като качи снимка или видео във фейсбук страницата на „Мистерията Еньовден“. На 4 април ще бъдат обявени имената на 3-ма участници, включили се в кампанията, които чрез жребий, ще спечелят двойни покани за спектакъла на 10 април.