Набедиха пловдивското дете за победител в "Големите надежди"

Пловдив Лайф

14-03-2014, 15:07

Снимка:

Големите надежди, Нова телевизия

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

10-годишната Ерика от Пловдив обра овациите в "Големите надежди"

10-годишната Ерика ще спечели формата

Най-новото предаване за деца „Големите надежди” вече си има победител. Това е 10-годишната Ерика Адамс от Пловдив – тя ще спечели формата, без значение колко талантливи са другите участници, предаде HotArena.net.

За представянето си на сцената тя избра песента „Всеки път, когато имаш нужда от приятел” на Марая Кери и по волята на зрителите поведе временната класация в топ 5. Доколко публиката решава кой да спечели е спорен въпрос, защото никога не може да се знае със сигурност дали оповестените резултати са реални, пише в. „Всеки ден“.

Музикалните умения на детето са безспорни, но както обикновено се случва в такива предавания, мотивите за награждаването може да нямат нищо общо с таланта. Ерика е родена в град Денвър, американския щат Колорадо. Майка й е българка, а баща й американец. Когато е на 4 години обаче семейството се мести в България и в момента живее в Пловдив.

Малката чаровница се прочува през 2013 г., когато организира благотворителен концерт в помощ на онкоболни деца. Г-ца Адамс събира малки и големи в Драматичния театър в Пловдив и пее заедно със свои връстници. При цена на билета от 5 лева, концертът донася приходи от 9600 лева, които Ерика дарява на детска онкохематология към УМБАЛ „Св. Георги" в града.

„Не ми е много приятно да слушам, че има деца, които са болни от рак, от диабет и просто ми хрумна” разказа детето след концерта.

Всъщност майката на Ерика – Валентина Адамс е учредител на благотворителната фондация „Светът на Ерика”. Когато продуцентите разбрали за благородните прояви на американчето, решили че това трябва да се поощри и обещали да направят всичко възможно да популяризират фондацията. Освен това голямата награда за победителя в шоуто е 30 000 лева, което би могло да бъде добра инвестиция както в музикалното бъдеще на Ерика, така и в благотворителната фондация на семейството й.

Ако спечели, което е почти сигурно, момичето ще получи и обучение в Академията по сценични изкуства на сър Джеймс Пол Маккартни в Ливърпул, както и участие на седмия международен фестивал на изкуствата „Орфей в Италия”. Така хем шоуто ще помогне за благородната кауза, хем няма да дават повече пари, отколкото е наградният фонд.