Скандалджия ще плаща 18 000 лева обезщетение, наръгал млад мъж в дискотека

Крими

14-03-2014, 15:09

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

След пиянско меле в село Барутин

Над 18 000 лв. обезщетение ще плаща животновъд, за това че намушкал с нож 23-годишен мъж в дискотеката в доспатското село Барутин.

Пиянското меле стана на 25 февруари 2012 г. Свадата се развихрила в бар "Мания" в селото около 23,30 вечерта. За купона пристигнали 19-годишният Денислав и 23-годишният Филип от Доспат. Двамата са братовчеди, син и племеник на бизнесмен от Доспат. При плащането на сметката се разразил скандал с трима млади мъже от селото без съществен повод, твърдят нападнатите. 30-годишният Красимир Ч. извадил нож и наръгал двамата.

За нападението Красимир получи от съда присъда от две години условно. Районният съд в Смолян присъди той да плати на пострадалия Филип 13 500 лв. обезщетение за претърпените болки от наръгването с нож в ребрата, от което му била наранена плеврата и получил свиване на белия дроб. Съдът присъди да му плати и още 4000 лв. обезщетение за наръгване в корема. Насилникът ще плаща и лихви на сумите от мелето досега.

Красимир се слави в селото с конфликтния си характер. Досега имал няколко побоя, често посягал на съселяни след запой, разказаха от Барутин, пише smolyanpress.net.