Котки тръгват по червения килим за първи път в Бургас

Бургас Лайф

14-03-2014, 15:28

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Зоо ревю и котешка изложба в Двореца

Лечебната сила на котките

Бум на записвания за конкурса „Моят мъррркащ приятел”

Домашни любимци като горещи модели ще преминат по така наречената "котешка пътека" на провеждащия се за първи път в Бургас фелиноложки конкурс.

Конкурсът за най-красива котка ще е с любителски характер и ще се състои на 15 март, утре в атриума на МОЛ Галерия в града.

Въпреки, че до момента в града не е провеждан такъв конкурс над 50 стопани са записали своите котки и котараци за участие.

 

Събитието се организира в партньорство със Съюза на фелинолозите в България и фондация "Приятелите на животните – Бургас".

Състезателите ще се конкурират в пет различни категории „Мис Мър-р-р” или приз за най-нежната и грациозна котанка,  „Мистър Ар-р-р” -  за най-мъжествения котарак,  „Най-голяма пухинка”, „Най-изразителен мустак” и „Най-добрият приятел на човека”, който е приз за коте, което изпълнява определени команди.

Единственото условие, което поставят организаторите, е състезателите да са на възраст над 6 месеца и да бъдат легитимирани с паспорт.

Победителите ще бъдат оценявани на място от специално високо компетентно жури в състава, на което са Миглена Иванова - председател на Фондация „Приятели на животните – Бургас”, Николай Караджов - директор издания в СББ Медиа, издател на списание National Geographic, и Юрий Ангелов – актьор в бургаския драматичен театър и изявен любител на животните. Първите 50 регистрирани за участие в конкурса котки ще получат подарък шампоан и пудра. Победителите във всяка категория ще получат пакет от 4 кг. котешка храна и играчка-мишка, шампоан и обезпаразитяваща пудраи по 5 кг. котешка тоалетна с лопатка.  Има и специална награда -  луксозна котешка триетажна катерушка. Ще я получи само един участник в конкурса, като късметлията ще бъде изтеглен на случаен принцип.