Директорката на детската градина със "синьото мляко" подаде оставка

Животът

14-03-2014, 15:40

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Няма отклонение в състоянието на децата

Директорката на детската градина в Асеновград е подала оставка, заради случая със синьото мляко, заяви кметът на Асеновград Емил Караиванов. От целия персонал на детската градина са поискани писмени обяснения по Кодекса на труда. Директорката, която е пряко подчинена на кмета, е внесла писмената си оставка.

Проверките, назначени от кмета Караиванов вече са приключили. Констатациите от тях са, че има нарушения по технологичния процес по постъпването на храната до нейното раздаване, нарушения на хигиената в кухнята, както и занижен контрол от страна на кухненския персонал и от страна на ръководещите ги. По думите на Емил Караиванов, няма отклонение в състоянието на децата, но не може да се пренебрегне фактът, че с действие или бездействие служителите в детската градина са довели до застрашаване здравето на децата. Намереното на дъното на казан с мляко синьо вещество е изпратено за изследване в лаборатория в София.

Към настоящия момент няма информация за нарушения в други детски градини, но ще бъдат направени проверки по отношение на това дали се спазват всички изисквания, съобщава Фокус.