Борса за кандидат–студенти в Бургас

Животът

14-03-2014, 15:51

Автор:

Елица Велчева

Всичко от Автора

Днес и утре абитуриенти и ученици от Бургас могат да получат на място информация за висшите училища в България, които ги интересуват.

”Ще дадем възможност на младите хора да получат отговор на всички въпроси, които ги вълнуват за тяхната реализация и просперитет”, каза проф. Вяра Божидаева от сдружение "Кандидатстудентска борса" по време на откриването на форума в Бургас.

Борсата се провежда в Младежкия културен център в рамките на два дни .По време на изложението кандидат-студентите и всички интересуващи се получават актуална и подробна информация относно условията за кандидатстване във висшите училища, прием, форми на обучение, социално-битови условия, възможности за реализация след завършване на висшето образование и др.

Над 20 висши училища  и колежи представят програми и възможности пред младите хора на Бургас. Има щанд и на Центърът за кандидатстудентска подготовка и информация, където бъдещите млади академици също могат да получат консултации по всяко време. Центърът разполага с филиал в Бургас.

Условия, такси, възможности след завършването, стажове – това бяха и основните  питания на кандидат-студентите, които присъстваха на откриването на борсата .Според представители на ВУЗ -овете много от учениците идват ориентирани за бъдещото си образование и се интересуват от конкретни детайли. 

"Борсите са място, където зрелостниците, без постоянен интернет достъп могат да получат максималната информация за следването си“, коментираха от Центъра за кандидатстудентска подготовка. Съветът на всички представители на учебни заведения и колежи е младите хора да започнат своята кандидатстудентска подготовка поне две години преди дипломирането си.