Октай Енимехмедов се прибра в дома си в бургаския к/с "Славейков"

Магистратите промениха мярката му за неотклонение от задържане под стража в домашен арест

Нападателят на Ахмед Доган - Октай Енимехмедов е под домашен арест в Бургас. Той е пристигнал късно снощи на адреса на родителите си в комплекс "Славейков" , а днес сутринта е бил във 2-ро РПУ, където е бил запознат със задълженията си. Той няма право да напуска мястото на задържане, но може да контактува с хора и да има посещения. Софийският апелативен съд пусна Октай Енимехмедов под домашен арест вчера.

 
 /На терасата на апартамента, където в момента се намира Октай, висят килими и синьо одеало/
 

На 26 февруари Софийски градски съд осъди на 3 години и 6 месеца затвор Октай Енимехмедов. Магистратите от Софийски градски съд определиха Октай да изтърпи наказанието си при лек режим в общежитие от отворен тип. Той е признат за виновен за закана за убийство и оправдан по обвинението за опит за убийство на лидела на ДПС Ахмед Доган. Софийският апелативен съд /САС/промени мярката му за неотклонение от "задържане под стража" в "домашен арест". Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.
От прокуратурата бяха категорични, че ще протестират присъдата, тъй като според тях Октай е извършил именно опит за убийство.