Четете само тук!Авджия гръмна в Бургаско 60 килограмов вълк... с лък!

Животът

15-03-2014, 12:00

Снимка:

интернет

Автор:

Явор Томов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Шокиращо! Вълк се разходи пред хотелската стая на състезателка в Сочи (видео)

Хищникът е убит на 1-2 километра южно от село Велика

34 годишен бургазлия, въоръжен с арбалета си US производство застреля 60- килограмов вълк в Странджа. Той е стрелял срещу хищника на 1-2 километра южно от село Велика. Стрелата се е забила във врата на вълка. Животното е хукнало да бяга, но след 40-50 метра е издъхнало.

“Всичко бе голям късмет. Но явно не е било писано на вълка да броди в полетата и горите”, призна пред burgas.utre.bg стрелецът. Убитият край село Велика вълк, е вторият убит от началото на година в района на Странджа. Преди месец 90-килограмов вълк пък намери смъртата си край Бръшлян. Той бе гръмнат край селото от Станчо Златарски. Хищникът бе със славата на удушвач номер 1 на агнета и телета в района. Само през миналата зима бе удушен жребец в село Кости, 3 агнета и 2 овце на животновъди от селата Калово и Граматиково, 1 теле на фермер от село Българи, 5 малки диви прасета и няколко сърни в района на село Бродилово.

Фактите говорят, че в Бургаска област вълчите атакти не са изключение. Преди 3-4 лета семейство вълци хвърлиха в ужас селата Звездец, Заберново и Близнак. Хищниците разсипаха няколко кошари и убиха над 50 овце. Стигна се дотам, че близо 120 авджии от района се вдигнаха организирано срещу вълците. Хайките обаче не дадоха резултат тогава.