Гледаме “Нимфоманката“ тази вечер

Бургас Лайф

15-03-2014, 12:26

Снимка:

интернет

Автор:

Елица Велчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Нимфоманка“ е за секса, но не само

Скандалната лента на датския режисьор Ларс фон Триер събира меломаните на "София филм фест на брега“ днес. Очаква се кино АВ в салона на ДТ“Адриана Будевска“ са се пука по шевовете от желаещи да видят двете части на филма.

Двете части на сексуалния епос “Нимфоманка“ ще бъдат прожектирани от 18 ч. и от 20.30 ч. Историята е гвоздеят на тазгодишния фестивал "София филм фест на брега“ и се очаква с голям интерес от бургаските киномани. 

"Нимфоманка” е поетичен разказ за еротичното пътешествие на една жена от нейното раждане до 50-тата й годишнина, разказана от гледна точка на главната героиня – Джо, пише в анотацията към филма. В една студена зимна вечер старият ерген Селигман намира Джо почти в безсъзнание, пребита и захвърлена на улицата. Той я приютява в апартамента си, почиства раните й и се опитва да разбере какво се е случило. Осем глави са посветени на богатата, изпълнена с факти, асоциации и преплитащи се инциденти история на живота й.

Главната роля се изпълнява от френската звезда Шалрот Гинсбург. Партнират й  Удо Кир, Жан-Марк Бар, Софи Кенеди Кларк, Ума Търман, Уилем Дефо, Крисчън Слейтър, Кони Нилсен, Джейми Бел, Стелан Скарсгард, Шая Лебьоф, Стейси Мартин, Миа Гот.  

Филмовата фиеста в Бургас стартира на 13 март с прожекция на сръбския филм „Фалшификаторът“. Режисьор на лентата е синът на големия актьор Раде Маркович- Горан. Авторът пристигна в Бургас за да представи работата си и отговори на зрителски и журналистически въпроси.