Съдят кмет от ДПС, обвинен в опит за убийство

Региони

15-03-2014, 13:30

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Възобновиха процеса срещу кмета на Исперих Бейсим Басри Шукри, обвинен в опит за убийство

Състав на Разградския окръжен съд, възобнови процеса срещу кмета на Исперих, обвинен в опит за убийство. Първоначално съдът обяви, че ще се произнесе с присъда, но след заседание магистратите заявиха, че делото не е изяснено напълно от фактическа страна и се налага извършване на нови следствени действия, съобщава БТА.
За следващото заседание, насрочено за 1април, съдът постави допълнителна задача на вещото лице, извършило съдебно-техническата експертиза за проверка на разпечатки от телефонните разговори на подсъдимия. Експертът трябва да даде заключения за телефонните разговори, водени от него в 17, 42 ч. и 17, 58 ч. на 23 февруари 2013 г, непосредствено след инцидента. Той трябва да изготви и карта на района, в който се е намирал Бейсим Басри Шукри при провеждане на разговорите.
Кметът на Исперих за пореден път каза, че не се признава за виновен. Не съм присъствал на това събитие, за което съм обвинен и не съм стрелял по никого, обясни Басри.
Прокурорът по делото Милена Пенчикова поиска ефективна присъда лишаване от свобода за кмета на Исперих. В обвинителната си реч тя бе категорична, че събраните доказателства и експертизи показват вината на подсъдимия и по двете обвинения.
Срещу Бейсим Басри са повдигнати обвинения за това, че е направил опит умишлено да умъртви длъжностното лице Пеню Астраджиев, който останал недовършен по независещи от обвиняемия причини. Второто обвинение е за заплаха срещу органи на властта, чрез произвеждане на четири изстрела с ловна карабина срещу трима горски надзиратели, с цел да осуети изпълнението на техните задължения.