БСП в Добрич продължава да се разпада

Мисия Добрич

15-03-2014, 14:09

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Четирима яки бодигардове допускаха крехките социалисти за избор на водач

Конференцията на БСП-Добрич за избор на нов председател на общинската организация, след като досегашният й лидер Владимир Калчев беше изключен от партията започна със скандал. 

 14 души от 4 основни партийни организации и още десетки желаещи да бъдат гости не бяха допуснати до конференцията. Те бяха стопирани от четирима яки бодигарда от охранителна фирма.

Обясненията на работната група, която подготвяше конференцията е, че събранията, които са проведени в тези организации са нелегитимни а самите структури не са плащали членския си внос. Според социалистите, които не бяха допуснати това не е било вярно.

Как ще са нелегитимни, след като на миналогодишните избори точно от нашата организация дойде предложението другаря Явор Гечев да бъде предложен за депутат от Добрич, който в последствие стана зам. министър, заяви пред журналисти Ваня Добрева. Валентин Стоянов смята, че решението за недопускането им до залата е мотивирано. Прави се за да се получи едно определено мнозинство, което трябва да наложи определен избор за председател, този на Мая Димитрова. Според него тя няма как да бъде избрана с пълно мнозинство. Недопуснатите са категорични, че тази конференция е нелегитимна и те ще я оспорят в съда.
Организацията за форума бе изключително строга, като такъв прецедент досега не е наблюдаван и от най-старите социалисти. Възрастни членове на БСП, които не бяха допуснати се възмущаваха от случващото се . Ненчо Попов със сълзи на очите заяви: "От 60 години членувам в партията и никога досега не се е случвало да не ме допуснат като гост и да охраняват конференцията, това е срам и резил". Чуха се гласове и на напускащи партията.

Ситуацията преди конференцията тушира зам.-министърът на земеделието Явор Гечев „Надявам се всички спорове да свършат с конференцията и оттам нататък организацията да започне да работи. Аз съм сигурен в капацитета на добричката организация". В същия тон му пригласяше и председателят на ОС на БСП в Добрич и човек на Сергей Станишев  - Росен Карадимов.

Много млади момчета и момичета останаха извън залата.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен