Времето в неделя - заоблачава, застудява, излиза и вятър

Животът

15-03-2014, 17:19

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ето прогнозата на синоптиците

Времето през денонощието ще бъде динамично. През страната бързо ще премине студен атмосферен фронт, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Още преди полунощ в страната ще задуха умерен и силен западен вятър. Ще се заоблачи и до сутринта на отделни места ще превали, макар слабо и краткотрайно. Сутришните температури ще са  между 3 и 8 градуса.

През деня ще има променлива облачност, значителна преди обяд над Източна България, но почти без валежи. Облачността от запад на изток след обяд постепенно ще намалява. През целия ден ще се задържи ветровито, като в Северна България и на моменти из Тракия скоростта на западния вятър ще достига 15-20 м/сек. Максималните температури ще са между 13 и 18 градуса.

За Пловдив

Очакваните температури ще са между 9 и 20 градуса. Облачността ще е променлива, ще има и вятър.

Над планините ще има променлива облачност, но без валежи. Вятърът по високите части ще е силен от северозапад, а по Старопланинското било и бурен. Главно по северни склонове ще има и намаленна видимост от образувалата се по склоновете облачност. Ще застудее. На 1200 м.н.в дневна температура около 6-7 градуса, на 2000 м около -2 градуса. Поради вятъра, съществува опасност от измръзване.